Druk is als een vergrootglas

Druk laat zien wat er al in je zit.

Ben je iemand die veel tegendruk geeft wanneer een ander iets zegt? Dan is de kans groot dat je een doorzetter bent en niet graag stilstaat.

Keer je naar binnen bij een tegenslag? Wedden dat je veel voelt en dat dit zowel je kracht als een valkuil is. Je voelt aan wat je zelf nodig hebt, maar soms betrek je dingen te veel op jezelf of blijf je lang hangen in een teleurstelling.

Neem je afstand wanneer iets moeilijk wordt? Dan weet je misschien wel koel te blijven en rationeel te handelen, maar kan je de connectie met wat je echt wilt verliezen. Waarschijnlijk begrijp je dan wel hoe het zit, maar ervaar je toch weinig voldoening of geluk.

Ik heb al deze manieren van handelen een tijd geprobeerd. In de omgang met mijn diabetes, in mijn topsportcarrière en relaties.

En ik ben erachter gekomen dat ik alleen een meester over mijn omstandigheden kan worden (en dus eigenlijk over mijzelf) wanneer ik ze kan combineren. Wanneer ik vanaf afstand kan kijken, terwijl ik dichtbij mijn gevoel blijf en stil kan staan. Dan ga ik weer als een raket naar voren. Hoe je reageert onder druk, laat dus zien hoe je diep van binnen naar jezelf kijkt. En deze informatie kan je helpen andere zienswijzen toe te voegen.

Herken jij je in een van deze manieren? Ze komen uit het innerlijke-balans model dat ik ontwikkelde op basis van eeuwenoude kennis, wetenschap en mijn persoonlijke ervaring.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop