Gebruik tegenslag om over jezelf te leren

‘Je praat warrig’ zegt mijn vriendin wanneer ik weer eens een lage bloedsuiker heb. Het is dan lastig om mij te concentreren op een gesprek en vaak vergeet ik mijn verhaal.

Toch is dit niet per se een slechte ervaring. Ik geloof namelijk dat we een ziekte krijgen om iets over onszelf te leren. Over hoe we in het leven staan. Dat ziekte zowel een fysieke als mentale component heeft. En wat is daar beter voor dan het ervaren van de symptomen?

Dus. Wanneer ik warrig ben bij een hypo, dan kan mij dat iets vertellen over de tijd dat ik diabetes kreeg. En hoe ik daar nu mee omga (accepteren, ergens anders zekerheid zoeken of wegdrukken) zegt wat over wat ik als kind heb aangeleerd. Dit is ook de opening naar (mentale) genezing.

Heb je hier weleens over nagedacht?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop