Je moet eerst leven wat je wilt geven

Te druk voor zelfzorg? Lees dit en leer om succesvoller te geven

‘Om een ander te helpen moet je eerst leven, wat je aan een ander wilt geven’

We zien vaak dat professionals in een bepaald beroep zichzelf ook beter mogen helpen. Een financieel adviseur die zelf geen goede balans kan houden of zoals Eddy Boom zegt, de loodgieter bij wie het thuis lekt.

Dit komt omdat het voor veel mensen (waaronder professionals) makkelijker is om bezig te blijven (zichzelf af te leiden) in plaats van stil te staan bij hun eigen situatie. Dat is namelijk confronterend, hoe ontwikkeld je ook mag zijn.

In lijn met het innerlijke-balans model zetten we dan de leeuw-strategie* het meest in, zonder aandacht te hebben voor de (lange-termijn gevolgen).

De oplossing is om missiegedreven te gaan handelen en je leven hieromheen vorm te geven. Je promoot gezondheid? Wat moet je dan doen om dit altijd en overal te bevorderen? Om gezondheid zelf te zijn?

Pas als je zelf bent wat je wilt doorgeven, kan je echt iets meegeven aan anderen.

*Het innerlijke balans model gaat er vanuit dat we allemaal ofwel rationeel, emotioneel of actiegericht handelen. Alleen wanneer we deze invalshoeken combineren ervaren we balans en zijn we effectief. Dit model ontwikkelde ik als topsporter met diabetes en hielp mij de balans te houden tussen mijn prestaties, gezondheid en leven ernaast.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop