Kies iets en begin klein

Een coachee, masterstudent en midden 20 geeft aan het lastig te vinden om door te zetten. Ze weet wel wat ze moet doen maar het lukt steeds niet om zich er toe te zetten.

Uit de gesprekken blijkt dat ze druk ervaart om dingen goed te doen, met name gericht op school. Voor haar ouders en haar toekomst. Daardoor komt ze zelf op de tweede plaats te staan, wat veel stress oplevert. De studie gaat goed, maar de rest van het leven heeft hier onder te lijden.

We hebben de nadruk niet alleen gelegd op goed voor zichzelf zorgen en haar gevoel (ze weet al wat het gevolg is als ze zo door gaat) maar ook op het beter inzetten van haar kracht; haar doorzettingsvermogen (handelen).

De simpele eerste stap; Vind iets wat je leuk vindt en wat goed voor je is (gevoel) en zorg dat je daar kleine stappen in zet. Voor haar was dit elke ochtend wandelen. Door het vertrouwen dat ze hier uithaalde (omdat het telkens lukte) wist ze dit ook toe te passen op de andere onderdelen van zelfmanagement.

Tip voor meer doorzettingsvermogen: Kies iets dat je past en begin heel klein. Naarmate je vertrouwen groeit kan je steeds grotere dingen oppakken.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop