Over de coach - Tobias Mol

‘Ik help mensen die een fysieke tegenslag hebben gehad om hun ideale staat te bereiken’

Over Tobias Mol

Mijn reis met diabetes type 1

Toen er op mijn tweede diabetes bij mij werd gediagnosticeerd, kreeg ik van doktoren en de maatschappij weinig hoop op een carrière in de topsport. Ik zou altijd een strikt dieet moeten volgen en volgens een vast schema moeten leven. Dat past toch helemaal niet bij het keiharde trainen en de onregelmatigheid van wedstrijden in de topsport?

Uiteindelijk bleek dat de beperkingen van diabetes mij juist in staat hadden gesteld om in andere aspecten van het leven meer te bereiken. Zo kwam onder andere mijn discipline om goed te eten, doorzettingsvermogen en het kunnen omgaan met verlies van pas in het judo.

Van diagnose naar judosucces Toen er op mijn tweede diabetes bij mij werd gediagnosticeerd, kreeg ik van doktoren en de maatschappij weinig hoop op een carrière in de topsport. Ik zou altijd een strikt dieet moeten volgen en volgens een vast schema moeten leven. Dat past toch helemaal niet bij het keiharde trainen en de onregelmatigheid van wedstrijden in de topsport? Uiteindelijk bleek dat de beperkingen van diabetes mij juist in staat hadden gesteld om in andere aspecten van het leven meer te bereiken. Zo kwam onder andere mijn discipline om goed te eten en doorzettingsvermogen van pas in het judo.
Ik besloot hier verder onderzoek naar te doen en mij te verdiepen in de manier waarop we mentaal sterker uit uitdagingen kunnen komen. Hieruit kwam eeneen model dat mij in staat stelde 7x Nederlands kampioen, winnaar van een Europacup en WK-brons te worden. Wat een uitkomst! Toen ik stopte met topsport besloot ik dat anderen ook van mijn model moesten profiteren. Ik studeerde af in Bestuur- en Organisatiewetenschap (BSc), Management (MSc) en Coaching (OU) en ging binnen zowel grote als kleine organisaties mensen coachen en trainen. Wie weet heb je me weleens gezien bij Mediq, Abbott of V&VN?

Finale Nederlands Kampioenschap

En daarna

 

Ik besloot hier verder onderzoek naar te doen en mij te verdiepen in de manier waarop we mentaal sterker uit uitdagingen kunnen komen. Hieruit kwam eeneen model dat mij in staat stelde 7x Nederlands kampioen, winnaar van een Europacup en WK-brons te worden. Wat een uitkomst!

Toen ik stopte met topsport besloot ik dat anderen ook van mijn model moesten profiteren. Ik studeerde af in Bestuur- en Organisatiewetenschap (BSc), Management (MSc) en Coaching (OU) en ging binnen zowel grote als kleine organisaties mensen coachen en trainen.

Wie weet heb je me weleens gezien bij Mediq, Abbott, JDRF of V&VN?

In het kort

Wat ik doe als coach

‘Ik help mensen die een fysieke tegenslag hebben gehad om hun ideale staat te bereiken’

  1. Zowel fysiek, mentaal als spiritueel
  2. Waarmee je naast een beperking succes kunt hebben
  3. Of deze helemaal kunt overwinnen

Daarvoor gebruik ik het innerlijke-balans model, dat ik zelf heb ingezet om met diabetes judosucces te behalen. Dit model heb ik later wetenschappelijk onderbouwd.

Naast deze ervaring heb ik een universitaire Bachelor in Bestuur- en Organisatiewetenschap, een Master in Strategisch Human Resource Management. Ook heb ik diverse aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder een wetenschappelijke coaching opleiding.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop